LION WHARF

THE BRIEF

To design a creative and contemporary showhome with touches of luxury appealing to a wide range of audiences in the local area, with a focus on families.

INSPIRATION

The aim for this property was to appeal to families but show them how they can have a home which is cosy and contemporary yet still luxurious and creative.

We wanted to create a space that was inspirational but also show how one family is a mixture of people with different personalities and interests. The aim – especially within the bedrooms – was to give them an individual personality.

We used a mixture of finishes and materials throughout with outdoors inspiration and links to rugby and Kew Gardens.

THE DESIGN

The kitchen includes Scandi style chairs and a luxurious marble top dining table for that sophisticated feel and we added a large chalkboard for the children’s activities and meals to create a welcoming family environment. The red upholstered bench is a staple piece of furniture for a big family and we carried the use of red through into the living room.

A beautiful, bold burgundy red sofa is styled with an array of patterned and colourful cushions providing a cosy and calming family space. The large statement artwork adds that creative element and introduces energy and a creative edge to the room.

Through the use of softer tones, sea greens and burgundies we created a calm and elegant master bedroom. The fluted headboard brings in the element of creativity but with the velvet and bed styling maintaining the luxurious feel.

 

In the remaining rooms we created a bedroom aimed at a young boy, a bedroom styled for two young girls and a study / homework space. The idea with these bedrooms was to capture different personalities throughout the colours, styling accessories and furnishings.

“Townhouses are inherently ‘marmite’. We asked for the scheme to speak to a wide range of audiences, families, downsizers, upsizers and lock up and leavers.

The scheme spoke to all of these, from the use of the ground floor kitchen space and the bench seating to the top floor master suite with balcony. Every room speaks to a different scenario yet it all seamlessly links together.”

Matthew Saw

Sales Manager

  • LinkedIn
  • Instagram

© 2021 Vesta. All Rights Reserved.