Project Showcase: Our Winter Gardens Communal Space, Casson Square



We were asked to create a series of four relaxation rooms for yoga, meditation and reading for the residents of the apartment building 8 Casson Square. The rooms were to include furniture and accessories that bring the outdoors in and each had to have individual colour schemes and artwork.



The great outdoors and nature inspired much of the design; more specifically scenes from Bali, the Amazon, Morocco and the Caribbean. We used outdoor furniture to create a space that married the inside and outside and added comforting fabrics and soft furnishings to create the ultimate relaxing atmosphere.


Located at the end of each corridor, the winter garden rooms are an extension of the residents apartments so our aim was to create a multifunctional space that was fun, relaxing and had a connection with nature.



Each of the different winter garden rooms had a specific colour scheme; teal blues and the beach; greens and the jungle; pinks and temple-inspired architecture; and blues and sunsets. However, they all included natural materials such as rattan, jute, rope and wood. We also created a faux living wall in each room with lots of greenery to bring the spaces to life.



We used a mixture of seating in each room too, to make the spaces suitable for couples, a group, or for individual use. Scattered footstools were used to create a feeling of a flexible, social space and we intentionally left the centre of the rooms empty for yoga classes.


The hanging chairs were situated so they were in the perfect place to take in the morning views with a cup of coffee or to enjoy the sunsets with a glass of wine. And finally, the artwork was selected purposefully to create a sense of escapism from London.


If you'd like to find out more on our expertise or see more examples of our communal areas - please get in touch!


25 views